Hoe stel je een Instinct racevest af.

Hoe stel je een Instinct racevest af.

Instinct trail race vesten

Alle Instinct race vesten kunnen worden aangepast aan jouw behoefte en lichaam.

Elk Instinct trailvest draagt hoog op het lichaam, het voordeel is dat je zo optimaal mogelijk kunt bewegen en niet geheel onbelangrijk ademen. Dit gaat niet ten kosten van het comfort, sterker nog, een hoog dragend trail vest draagt comfortabeler omdat je er ook mee kunt klimmen en klauteren zonder dat het in de weg zit.

Op de Instinct trail vesten zitten veel elastieken, deze kun je bijna allemaal aanpassen in grootte en indien gewenst verwijderen.

Afstellen van een Instinct race vest:

Als je jouw Instinct trail vest voor het eerst aan gaat doen, zorg er dan allereerst voor dat de elastieken op de zijkanten op z`n grootst staan (volledig open)
De borstgordels in vertellen naar de hoogste en onderste uiteinde van de geleider. De clips op de langste stand zetten.

Nu is je trail vest klaar voor afstellen.
Trek het trail vest aan en sluit de clips op de borstgordels maar trek deze nog NIET aan!
Verstel allereerst de elastieken aan beide zijkanten van het vert. Trek met een hand aan de elastiek voor het onderste zakje op de voorkant van het trail vest en de andere hand drukt op de sluiting. Hiermee zet je het vest zo strak dat het al goed maar prettig aansluit.
Nu kun je de borstgordels strakker gaan trekken, het geheel mag best strak zitten, maar nog steeds comfortabel. Plaats nu een stel volledig gevulde (Instinct) soft flasks in de houders. Op de houders voor de soft flasks zit een elastiek. Trek deze strak en haal de lus die je overhoud over de dop soft flaks heen.
Op deze manier is de soft flask geborgd in het vest.

 Nu kun je de hoogte van de borstgordels gaan instellen, dit is voor iedereen weer anders en is tevens afhankelijk van hoe het trail vest gevuld is, waar zit het gewicht.
Stel de gordels zo in dat de soft flasks niet bewegen tijdens het rennen.

 Voor nu is je Instinct trail vest ingesteld en klaar voor je eerste run!

Knip nog niet de elastieken af, maar ga eerst een paar runs doen in de staat zoals je het nu hebt. Dan kun je desgewenst later nog wat aanpassen.

Aanpassen van Instinct trail vest

Bijna alle elastieken van het Instinct trail vest zijn aan te passen.
Alleen het elastiek op het bovenste zakje (op alle vesten aanwezig Instinct PX trail vest , Instcint Ambition trail vest ,Instinct Evolution trail vest , Instinct Eklipse trail vest ) kan niet worden ingekort en of verwijderd.
Wat bijna altijd ingekort moet worden zijn de twee elastieken die aan de zijkanten zitten van het vest die eindigen onder het voorste zakje. Aan het einde van elk elastiek op het trail vest zit een zwart dopje waar de 2 elastieken uiteinden samen komen.

 Let op: het inkorten van deze elastieken doe je op maat met 1 shirt/basislaag aan

De bovenkant van de dop kun je met je nagel verwijderen, dan komt er een wig uit de dop met de dop.

Zie afbeelding 1:instinct open sluiting

Nu kun je het elasteik door de dop trekken op de lengte waarop je het wil inkorten. Gebruik een scherpe schaar om de elastieken af te knippen.

Afbeelding 2:
Instinct racevest schaar

Plaats nu de wig en de dop terug tussen de twee elastieken en druk de dop stevig vast. Als het goed is zit het geheel stevig vast, je moet er aan kunnen trekken en de dop moet rondom goed sluiten.

Afbeelding 3:
Instinct racevest stopper

Op de onderkant van de voorste zakken zitten 2 elastische lussen, de dop moet voor het eerste lusje worden geplaatst, niet verder inkorten want deze ruimte heb je nodig als je meer lagen gebruikt (winter / extreme kou)

Zie afbeelding voor voor de correcte plaatsing

Afbeelding 4:
Instinct correct
Kom je er niet uit, laat het ons weten via de messenger of stuur een mail: info@instincttrail.nl 

What are you looking for?

Your cart